ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φλώρα Παντελίδη είναι Κοινωνική Λειτουργός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση αφορά την "Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία” (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ειδικής Αγωγής).
Από το 2010 μεχρι σήμερα, πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής, σε ενήλικες και γονείς. Για 7 χρόνια, ήταν δημιουργός και υπεύθυνη της διεπιστημονικής ομάδας, του συμβουλευτικού κέντρου "Συν-εργάζομαι".
Έχει εργαστεί και εξασκήσει το επάγγελμα σε διάφορους οργανισμούς, όπως το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό κέντρο Αμεα, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Πετρούπολης καθώς και στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κερατσινίου κ.α. Επίσης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "Erasmus", διέμεινε για 3 μήνες στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) και πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την Ψυχολογία της Εργασίας. Η έρευνά της παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού. 

Η ίδια έχει πραγματοποιήσει ατομική και ομαδική συμβουλευτική και στις συνεδρίες της ακολουθεί της κατεύθυνση Υπαρξιακής Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και έχει οργανώσει αρκετές εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.