ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φλώρα Παντελίδη είναι Κοινωνική Λειτουργός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Η μεταπτυχιακή της εκπαίδευση αφορά την "Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία” (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ειδικής Αγωγής).

Από το 2010 μεχρι σήμερα, πραγματοποιεί ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής, σε ενήλικες, ζευγάρια και γονείς. Για 7 χρόνια, αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνη της διεπιστημονικής ομάδας, του συμβουλευτικού κέντρου "Συν-εργάζομαι" (Πειραιάς).

Έχει εργαστεί και εξασκήσει το επάγγελμα, σε διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, όπως το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό κέντρο Αμεα, τον Συμβουλευτικό Σταθμό Πετρούπολης, την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κερατσινίου κ.α. Επίσης, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "Erasmus", διέμεινε για 3 μήνες στις Βρυξέλλες (Βέλγιο) και πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την Ψυχολογία της Εργασίας. Η έρευνά της παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού.

Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά προγράμμα, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Δήμου Πειραιά, που αφορούσαν τους νέους και άστεγους.   

Η ίδια έχει πραγματοποιήσει ατομική και ομαδική συμβουλευτική και στις συνεδρίες της ακολουθεί της κατεύθυνση Υπαρξιακής Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, πιστοποιημένο στέλεχος συνοδευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών στον ΕΟΠΠΕΠ και έχει οργανώσει αρκετές εκδηλώσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η φλόγα

Το κάθισμα

Η κιμωλία